Verschillende soorten reclamemiddelen voor mijn onderneming

Wilt u graag diverse soorten van offline- en online marketing toepassen voor uw onderneming? Maar heeft u geen idee welke marketingmogelijkheden het beste effect hebben? In dit artikel bespreken wij de diverse marketingmogelijkheden, waaronder alle online- en offline mogelijkheden.

Offline marketing #1: Adverteren lokaal in dagblad

Je ziet vaak dat iedere plaats over een lokaal nieuwsblad beschikt. Lokale ondernemers zijn een belangrijk bron voor zeer veel bedrijven, het is daarom van groot belang dat u sowieso uw bedrijf promoot binnen uw eigen omgeving.

Online marketing #1: Online adverteren via grote kanalen

Bij adverteren zijn twee onderdelen extreem belangrijk. Nummer 1 is het bereik, hoeveel mensen gaan uw advertentie zien. Ten tweede is de doelgroep zeer belangrijk, adverteert u bijvoorbeeld bij de mensen die uw dienst daadwerkelijk nodig zijn? Stel u altijd de vraag wat de waarde is van de website waar u online mee wilt adverteren. Is de website van potentiele invloed op bijvoorbeeld uw website? Heeft de website genoeg bezoekers? U kunt daarom het best beginnen met adverteren bij de belangrijkste websites, zoals marktplaats etc.

Offline marketing #2: Promoot uw bedrijf met promotieartikelen

Zorg dat mensen een goede indruk van uw bedrijf krijgen en promoot uw onderneming met een passend promotieartikel. Bij promotieartikelen is het van belang dat u een blijvende indruk achterlaat. Kies dus voornamelijk voor aparte promotieartikelen, artikelen die gebruikt kunnen worden in het dagelijks gebruik of artikelen die perfect aansluiten bij uw werkzaamheden. (Denk hierbij bijvoorbeeld aan een webshop in eiwitpoeders die een gratis automatische shakers weggeeft.) Het is tevens aan te raden om uw bedrijfskleding te voorzien van een bedrijfslogo, laat bijvoorbeeld een overhemd bedrukken.

Online marketing #2: Kies voor social media

Social media is niet een uitstekende methode om uw producten aan de man te brengen. U kunt gericht adverteren tegen een zeer voordelige prijs. Het is eenvoudig, binnen een paar minuten op te zetten en u betaalt voor het bereik een stuk minder dan lokale advertenties. Wilt u daadwerkelijk groeien met uw onderneming dan is het belangrijk dat u van alle soorten gebruik maakt. Kies voor diversiteit en zorg dat u een blijvende indruk achterlaat met uw onderneming.