Inspiratie voor een relatiegeschenk

Een relatiegeschenk kunt u op veel verschillende manieren invullen. Er zijn een aantal aspecten waar u naar moet kijken, wanneer u op zoek gaat naar een geschikt relatiegeschenk. Zo moet u goed weten wie de ontvanger van het geschenk is, wat de boodschap is van het relatie geschenk en is het geschenk opzienbarend of speciaal genoeg? Er zijn tal van zaken die wij u toe zullen lichten, zodat u een geschikte keuze kunt maken op het gebied van relatiegeschenken.

De ontvanger

Wanneer u een relatiegeschenk gaat uitgeven, moet u goed weten wie de ontvanger is en of zij meerwaarde creëren bij het ontvangen van het geschenk. In veel gevallen gaat een relatiegeschenk de prullenbak in of verdwijnt het in de kast. Dit komt doordat de ontvanger dan niks aan het geschenk heeft en er dus geen waarde aan hecht.

Gaat u een relatiegeschenk uitgeven? Dan raden wij u aan om een persoonlijke twist aan het product te geven. Hierdoor heeft de klant een gevoel van binding met u en uw bedrijf en dit kan op lange termijn een positieve uitwerking hebben.

Imago

Een relatiegeschenk moet ten alle tijden het imago van het bedrijf uitstralen. Wanneer u een informele relatie heeft met een klant, kunt u dit weer verwerken in het type geschenk wat u gaat uitgeven. Heeft u alleen zakelijke relaties? Dan kunt u er over nadenken om bijvoorbeeld kaarten weg te geven voor een beurs/lezing van een aansluitend onderwerp. Hierdoor krijgen uw klant en u een beter beeld van hoe het zich afspeelt, maar ook van de gehele markt waarin u en uw partner jullie bevinden.

Prijsklasse

Relatiegeschenken zijn er in alle prijs categorieën te vinden. Een USB stick zal u niet veel kosten, maar een kerstpakket kan soms wel 100 euro kosten. Goedkope relatiegeschenken geven kan natuurlijk altijd, maar u moet wel goed weten wat de boodschap is want het moet wel enigszins meerwaarde hebben bij de ontvanger.