Het nut van prijsetiketten

Het lijkt in onze moderne maatschappij zowat ondenkbaar dat we nog naar de klassieke prijsetiketten grijpen. Je kent ze wel: die labels die op of aan artikelen hangen en waar een bedrag op staat. Prijsetiketten geven duidelijkheid welk bedrag je voor een artikel moet neertellen.

Het is in veel landen ook wettelijk verplicht dat handelaars de prijzen van hun artikelen er bij afficheren.

Tevens kunnen ze gebruikt worden als garantie dat de artikelen ongebruikt geruild worden door de klant, omdat de verkoper deze zo kan aanbrengen, dat ze voor gebruik verwijderd moeten worden.

Soorten

Je hebt allerlei manieren waarop winkeliers of verkopers hun artikelen van een prijsetiket kunnen voorzien. Soms kleeft men de prijzen er met een sticker op. Dat kan handig zijn op bijvoorbeeld rommelmarkten, zodat de kandidaat koper weet wat de verkoper vraagt.

Voor het elektronische tijdperk, waren alle artikelen in een supermarkt van zo een zelfklever voorzien en moest de kassierster die allemaal manueel intypen, wat redelijk veel tijd kostte. Nu staat de prijs bij de artikelen vermeld en worden ze ingescand, wat sneller gaat.

Toepassingen

Moderne technologie maakt het mogelijk om artikelen onopvallend te beveiligen tegen diefstal door deze beveiliging in het prijsetiket te verwerken. Dikwijls worden deze prijsetiketten ook zo aangebracht dat ze moeilijk te verwijderen zijn. Zo moet je er bijvoorbeeld de cellofaan verpakking mee van een cd, dvd of parfum halen. Dikwijls moet deze er rond blijven, wil men artikelen kunnen terugbrengen.

Het belangrijkste nut van prijsetiketten blijft de klant informeren over de prijs van het product. Ze geven duidelijkheid en mogelijk ook garanties. Je kan een prijsetiket snel bestellen bij Allesvoorretail.nl.

Zo geeft een prijsetiket als label bij kleding de verkoper de garantie dat kleding ongedragen geruild wordt, wat zeker met online verkoop geen luxe is, omdat de klant thuis moet passen. Soms misbruikt men deze regel en stuurt men de kleding gedragen met label terug.