Gratis adverteren

Gratis adverteren

Online en offline gratis adverteren
Of je nu een startende ondernemer bent, of juist een bestaande onderneming wilt laten groeien, adverteren is belangrijk. Potentiële klanten moeten van je bestaan op de hoogte zijn en via verschillende kanalen geattendeerd worden op de aangeboden producten en diensten.

Marketing mix

Met de explosieve groei van het internet is online adverteren een vakgebied op zichzelf geworden. Dit betekent echter niet dat offline adverteren niet meer belangrijk is.  Online adverteren heeft als voordeel dat het bereik en de effectiviteit van een advertentie goed te monitoren is. Offline adverteren biedt weer de mogelijkheid om andere doelgroepen te bereiken, bijvoorbeeld mensen die het liefst in eigen regio bepaalde producten en diensten kopen en niet zo snel via internet op zoek gaan. Bovendien versterken beide manieren van adverteren elkaar. De herhaling van een boodschap via verschillende kanalen en omgevingen is bewezen effectief: dit noemt men de marketing mix.

Offline gratis adverteren

Een handige manier van offline gratis adverteren is om afspraken te maken met instellingen of andere ondernemers over het plaatsen van een folderhouder met inhoud. Zeker wanneer een onderneming relevant is voor hun bezoekers, zullen partijen er geen probleem mee hebben om de folders onder de aandacht te brengen. Drukwerk is over het algemeen scherp in te kopen en met deze minieme investering bereik je als ondernemer een divers publiek dat wellicht anders niet eens van het bestaan op de hoogte zou zijn.
Wel is het uiteraard belangrijk om de folderhouder op tijd bij te vullen en om te zorgen dat de folder actueel is.

Online gratis adverteren

Ook het internet biedt mogelijkheden voor gratis adverteren  Zorg bijvoorbeeld voor een vermelding op een relevante bedrijfspagina. Hiermee zorg je ervoor dat klanten de onderneming bij het zoeken op branche kunnen vinden. Bovendien wordt met inkomende links ook de positie van je bedrijfswebsite in de zoekmachine verbeterd.

Zowel online als offline adverteren blijft voor vrijwel alle ondernemingen belangrijk. Door slim gebruik te maken van diverse manieren van gratis adverteren, is het mogelijk om de advertentiekosten laag te houden.