Een relatiegeschenk cadeau geven

Bent u als ondernemer actief? Grote kans dat u uw zakenpartners eens per jaar wilt verassen met een kleinigheidje. Relatiegeschenken komen in dermate veel verschillende soorten voor, dat het soms lastig is om het meest geschikte cadeau voor een zakenpartner te vinden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fles wijn of een leuk boeket, maar dit is niet bepaald origineel. Des te origineler een relatiegeschenk is, des te beter zal het relatiegeschenk ook bijblijven als een zakenpartner het cadeau ontvangt. Dit is gunstig voor het verbeteren van uw naamsbekendheid! Een zakenpartner zal het originele relatiegeschenk wellicht ook met anderen delen.

Laat relatiegeschenken bedrukken met uw logo of bedrijfsnaam

Een van de manieren om van uw relatiegeschenk een persoonlijk cadeau te maken, is het bedrukken van het relatiegeschenk met uw logo of uw bedrijfsnaam. Neem bijvoorbeeld een badlaken wat u van uw logo kunt voorzien. Op het moment dat uw zakenpartner het badlaken in de zomer op het strand gebruikt, zal er een grote groep badgasten zijn die uw logo of bedrijfsnaam zien. Dit komt uw naamsbekendheid ten goede! Een badlaken is slechts voor een beeld, u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het bedrukken van een USB-stick waar u een persoonlijke boodschap op kunt uploaden, een ijskrabber of een fles wijn met een gepersonaliseerd etiket.

Maak een combinatie van relatiegeschenken

Wanneer u helemaal origineel wilt zijn met uw relatiegeschenk, kies dan voor een combinatie van verschillende relatiegeschenken. Combineer het badlaken bijvoorbeeld met een leuk tijdschrift en een goede fles wijn, zodat uw zakenpartner alles heeft voor een leuke dag aan zee. U kunt ook kiezen voor een fles wijn met een aantal lokale lekkernijen en bijvoorbeeld een goede film, voor een avondje op de bank. Des te origineler en persoonlijker u een relatiegeschenk maakt, des te meer het relatiegeschenk ook gewaardeerd zal worden bij uw zakenpartner.