Dit mag niet ontbreken op jouw flyer

Dit mag niet ontbreken op jouw flyer

Veel bedrijven gebruiken flyers om reclame te maken voor hun bedrijf. Het is belangrijk dat je de boodschap van jouw bedrijf op de juiste manier vertaald in een flyer. Hierdoor is het ook lastig om een goede flyer te maken. Daarom hebben we een aantal punten opgesteld welke niet mogen ontbreken op de flyer.

Zorg dat je doel duidelijk is

Bedenk van tevoren wat je wil bereiken met je flyer. Wil je bijvoorbeeld dat er meer mensen naar je winkel komen, dat mensen je bedrijf bellen of dat mensen naar je website gaan. Wanneer je doel duidelijk is, is het al een stuk makkelijker om een goede flyer op te stellen.

Vertaal je doel naar een boodschap

Het belangrijkste doel van een flyer is het overbrengen van een boodschap. Bepaal voor het ontwerpen van de flyer welke boodschap je over wil brengen. Aan de hand daarvan kun je de inhoud van de flyer gaan bepalen. Hierbij gaat het dus om de titels, teksten en afbeeldingen. Zorg dat dit allemaal goed aansluit op de boodschap en dat overbodige informatie weggelaten wordt. Er moet namelijk niets in de weg zitten van het overbrengen van de boodschap.

Gebruik goede afbeeldingen

Afbeeldingen maken een folder veel aantrekkelijker. Het is daarom belangrijk dat je afbeeldingen van voldoende kwaliteit gebruikt. Ook is het belangrijk dat de afbeelding aansluiten bij je verhaal en laten zien wat je wil laten zien. Gebruik daarom geen nietszeggende afbeeldingen.

Vergeet je bedrijfsinformatie niet

Het belangrijkste doel is natuurlijk het overbrengen van de boodschap maar het is daarnaast ook belangrijk dat men weet van welk bedrijf de flyer is. Zorg er dus voor dat duidelijk op de flyer staat om welk bedrijf het gaat en eventueel andere nodige informatie van het bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een adres, telefoonnummer en website.

Als laatste is het belangrijk dat de flyer bij jouw bedrijf past. Gebruik dan ook de huisstijl van je bedrijf in de vormgeving van de flyer.