5 tips om flyers origineel te verspreiden

Je ziet tegenwoordig overal flyers. Ze zijn inmiddels gebruikelijk in het moderne straatbeeld en je komt er vrijwel elke dag wel een paar tegen. Wanneer er ergens mensen flyers staan uit te delen, zie je ze vaak een paar meter verderop al terug in de prullenbak of op de grond. Dit is natuurlijk zonde. In dit artikel vind je 5 originele manieren om flyers te verspreiden.

Bij elke bestelling meesturen

Misschien is deze tip niet heel erg vindingrijk, want dit kan iedereen zelf wel bedenken. Toch zijn er veel te veel bedrijven die dit niet doen. Wanneer mensen een pakketje uitpakken hebben ze tenminste hun volle aandacht op je product gericht. Dit geldt dus ook voor je flyer.

Flyer als spaarkaart of korting voucher

Voeg iets extra’s toe aan je boodschap. Door je flyer te upgraden naar spaarkaart verplicht je mensen om hem te bewaren, mits ze korting willen natuurlijk. Aangezien Nederlanders van korting houden, is dit een geschikte manier om je loyaliteitsprogramma te promoten. Zo combineer je je drukwerk met acties in je zaak.

Persoonlijk contact

Vaak worden er al mensen ingezet om flyers uit te delen. Maar wat als je deze promotors nou eens de opdracht geeft om ook daadwerkelijk te promoten? Dit wil zeggen dat je minder flyers in totaal uitdeelt, maar wel meer contact hebt met je doelgroep. Een glimlach is al voldoende om een goede eerste indruk achter te laten.

Flyer op onverwachte plekken

Iedereen kent wel de ouderwetse flyer onder de autoruit. Deze wordt echter vaak als hinderlijk ervaren. Je kunt er ook voor kiezen om een flyer als deurhanger te gebruiken of je kunt er een om de hals van een fles hangen. Een flyer met een gat in het midden kun je op allerlei plekken ophangen.

Collectors item

Je kunt ook een serie flyers laten maken die elkaar aanvullen, zodat je verplicht bent om ze ten minste te bewaren tot je de laatste hebt. Hierbij is storytelling erg belangrijk. Mensen moeten immers wel nieuwsgierig worden naar het vervolg.